Διατροφή

Εμφανίζονται 4 προϊόντα

  • ΠΙΑΤΟ ΜΕΔΟΥΣΑ 1500χ1500
    Νέο!

    ΠΙΑΤΟ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ “ΜΕΔΟΥΣΑ”

    50,00

    Περιγραφή: Πορσελάνη Βοημίας.

    Χαρακτηριστικά: Κατάλληλο για πλυντήριο πιάτων και μικροκύματα.

    Διαστάσεις: 21 εκ.

    Συσκευασία: Συμπεριλαμβάνεται κουτί συσκευασίας.

    Δείτε το!
  • ΛΕΥΚΟΣ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ
    Νέο!

    Οίνος Αλχημεία Λευκός 750ml

    12,00

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το προϊόν ΔΕΝ πωλείται σε άτομα νεότερα των 18 ετών.

    Αλχημεία Λευκός

    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το mini website του Οίνου.

    Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μέσω του Κέντρου Αριστείας  με θεματικό αντικείμενο «Αγροδιατροφή και Αυθεντικότητα Τροφίμων» δημιουργήθηκε ο οίνος Αλχημεία, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Αναπλ. Καθηγητή Χαρ. Προεστού.

    Ο οίνος Αλχημεία  έχει παραχθεί από σταφύλια της φημισμένης ποικιλίας Μοσχοφίλερο από επιλεγμένα ορεινά αμπελοτόπια στην Πελοπόννησο.

    Η παραγωγή του έχει γίνει με σύγχρονες οινοποιητικές τεχνικές που σκοπό έχουν την ανάδειξη του χαρακτήρα της ποικιλίας και της περιοχής προέλευσής του.

    Η ξεχωριστή του ποιότητα έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τα Εργαστήρια Αναλυτικής Χημείας και Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ.

    Alchemy White

    For more information please visit this mini website.

    Alchemy Moschofilero is a white wine produced in the context of openness and social contribution of the National and Kapodistrian University of Athens (NKUA), through the Center for Excellence with the scope “Agrofood and Food Authenticity”, under the scientific supervision of Associate Professor Charalampos Proestos. 

    Grapes from the renowned native Greek Moschofilero variety were sourced from selected vineyards in high elevation in the Peloponnese.

    The vinification of Alchemy was conducted with contemporary methods aiming at promoting the properties of this fine variety as well as the region of origin.

    Its quality has been controlled and certified from the Analytical Chemistry & Food Chemistry Laboratories of the Chemistry Department of the NKUA.

     

    Τεχνικά χαρακτηριστικά Technical details
    Ποικιλία: 100% Μοσχοφίλερο Variety: 100% Moschofilero
    Εσοδεία: 2021 Vintage: 2021
    Περιοχή: Πελοπόννησος Area: Peloponnese
    Χώρα: Ελλάδα Country: Greece
    Ένδειξη: Λευκός ξηρός οίνος ΠΓΕ Πελοπόννησος  Certification: PGI Peloponiese white dry wine
    Μέση ηλικία πρέμνων: 20 έτη Average age of vines: 20 years
    Υψόμετρο: 650 m Altitude: 650 m
    Έδαφος: Αμμοαργηλοπηλώδες καλά στραγγιζόμενο Soil: Clay-loamed vineyards with good drainage
    Οινοποίηση: Λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτη δεξαμενή με προζυμωτική εκχύλιση 6 ωρών Vinification: Stainless steel white vinification scheme with 6 hours of skin contact

     

    Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συστάσεις σερβιρίσματος:

    Λευκός ξηρός οίνος από την αρωματική γηγενή ποικιλία Μοσχοφίλερο. Φέρει λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Έχει ιδιαίτερο ευχάριστο άρωμα που συνδυάζει χαρακτήρες ανθέων και εσπεριδοειδών με νότες εξωτικών φρούτων. Στο στόμα έχει φρέσκια και γεμάτη γεύση, δροσιστική οξύτητα και αρωματική επίγευση που διαρκεί.

    Συστάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 9-11 0C και συνοδεύει αρμονικά πιάτα Μεσογειακής και Ασιατικής Κουζίνας.

     

    Organoleptic properties and food pairing:

    A magnificent white dry wine from the aromatic and fine Moschofilero grape variety. Alchemy Moschofilero features a white yellow color with green tints. It has a pleasant aroma that combines characters of citrus fruits and flowers accompanied by notes of exotic fruits. Alchemy has a fresh taste, full body, excellent balance, and a long-lasting aromatic aftertaste.
    Served at 9-11 0C, it is a perfect pair for the Mediterranean and Asian cuisine.

     

     

    Αναλυτικά χαρακτηριστικά/ Analytical details:

    Ελεύθερο Θειώδες/ Free SO2
    (mg/L)
    Ολικό Θειώδες /Total SO2
    (mg/L)
    Ολική Οξύτητα / Total Acidity
    (g/Lτρυγικού οξέος/ tartaric acid)
    Πτητική Οξύτητα/ Volatile Acidity (g/Lοξικού οξέος/ acetic acid) pH

     

     

     

    Πυκνότητα/ Density

     

     

     

    Αιθανόλη / Ethanol

    (%vol)

     

    Στερεό Υπόλειμμα/ Dry Extract

    (g/L)

     

    Σάκχαρα/ Sugar (g/L αν. σακχάρων/ red. sugars)
    40 128 5.0 0.25 3.40 0.992 11. 24.2 6.2

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το προϊόν ΔΕΝ πωλείται σε άτομα νεότερα των 18 ετών.

    Δείτε το!
  • ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ
    Νέο!

    Οίνος Αλχημεία Ερυθρός 750ml

    12,00

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το προϊόν ΔΕΝ πωλείται σε άτομα νεότερα των 18 ετών.

    Αλχημεία Ερυθρός

    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το mini website του Οίνου.

    Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μέσω του Κέντρου Αριστείας  με θεματικό αντικείμενο «Αγροδιατροφή και Αυθεντικότητα Τροφίμων» δημιουργήθηκε ο οίνος Αλχημεία, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Αναπλ. Καθηγητή Χαρ. Προεστού.

    Ο οίνος Αλχημεία έχει παραχθεί από σταφύλια της φημισμένης ποικιλίας Αγιωργίτικο από επιλεγμένα ορεινά αμπελοτόπια στην Πελοπόννησο.

    Η παραγωγή του έχει γίνει με σύγχρονες οινοποιητικές τεχνικές που σκοπό έχουν την ανάδειξη του χαρακτήρα της ποικιλίας και της περιοχής προέλευσής τους.

    Η ξεχωριστή του ποιότητα έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τα Εργαστήρια Αναλυτικής Χημείας και Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ.

    Alchemy Red

    For more information please visit this mini website.

    Alchemy Agiorgitiko is a red wine produced in the context of openness and social contribution of the National and Kapodistrian University of Athens (NKUA), through the Center for Excellence with the scope “Agrofood and Food Authenticity”, under the scientific supervision of Associate Professor Charalampos Proestos.

    Grapes from the renowned native Greek Agiorgitiko variety were sourced from selected vineyards in the Peloponnese.

    The vinification of Alchemy was conducted with contemporary methods aiming at promoting the properties of this fine variety as well as the region of origin.

    Its quality has been controlled and certified from the Analytical Chemistry & Food Chemistry Laboratories of the Chemistry Department of the NKUA.

     

    Τεχνικά χαρακτηριστικά Technical details
    Ποικιλία: 100% Αγιωργίτικο Variety: 100% Agiorgitiko
    Εσοδεία:2021 Vintage: 2021
    Περιοχή: Πελοπόννησος Area: Peloponnese
    Χώρα: Ελλάδα Country: Greece
    Ένδειξη: Ερυθρός ξηρός οίνος ΠΓΕ Πελοπόννησος Certification: PGI Peloponnese red dry wine
    Μέση ηλικία πρέμνων: 21 έτη Average age of vines: 21 years
    Υψόμετρο: 350 m Altitude: 350m
    Έδαφος: Επικλινές αργιλοπηλώδες καλά στραγγιζόμενο Soil: Inclined clay loamed vineyards with good drainage
    Οινοποίηση: Ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτη δεξαμενή Vinification: Stainless steel red vinification scheme

     

     

    Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συστάσεις σερβιρίσματος:

    Φέρει πορφυρό χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Έχει ιδιαίτερo ευχάριστο άρωμα που συνδυάζει χαρακτήρες ώριμων κόκκινων φρούτων και ξηρών καρπών. Στο στόμα έχει φρέσκια και γεμάτη γεύση, μαλακές τανίνες και αρωματική επίγευση που διαρκεί.

    Συστάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 14-16 0C  και συνοδεύει αρμονικά πιάτα Μεσογειακής Κουζίνας.

     

    Organoleptic properties and food pairing:

    Alchemy Agiorgitiko features a deep purple color with violet tints. It has a pleasant aroma combining characters of ripe red fruits with nutty notes. Alchemy Agiorgitiko has a fresh taste, full body, soft tannins and a long-lasting aromatic aftertaste.

    Served at 14-16 0C, it is a perfect pair for the Mediterranean cuisine

     

    Αναλυτικά χαρακτηριστικά/ Analytical details:

    Ελεύθερο Θειώδες/ Free SO2
    (mg/L)
    Ολικό Θειώδες /Total SO2
    (mg/L)
    Ολική Οξύτητα / Total Acidity
    (g/Lτρυγικού οξέος/ tartaric acid)
    Πτητική Οξύτητα/ Volatile Acidity (g/Lοξικού οξέος/ acetic acid) pH Πυκνότητα/ Density Αιθανόλη / Ethanol
    (%vol)
    Στερεό Υπόλειμμα/ Dry Extract (g/L) Σάκχαρα/ Sugar (g/L αν. σακχάρων/ red. sugars)
    35 70 4.4 0.47 3.72 0.993 12.3 29.2 2.5

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το προϊόν ΔΕΝ πωλείται σε άτομα νεότερα των 18 ετών.

    Δείτε το!
  • olive-oil

    ATHENIAN GOLD

    12,00

    Το μονοποικιλιακό ελαιόλαδο ΑΤΗΕΝΙΑΝ GOLD παράγεται από την  ποικιλία Κολοβή η οποία καλλιεργείται στους ελαιώνες της Λέσβου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ισορροπημένη πλούσια γεύση.

    Το γευστικό προφίλ του ΑΤΗΕΝΙΑΝ GOLD προέρχεται από έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικών αρωμάτων, σε συνδυασμό με ευχάριστες εντάσεις πικρού και πικάντικου. Οι γευστικές του ιδιότητες συνδέονται με την αυξημένη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες οι οποίες συμβάλουν στην  προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες (EU Health Claim 432/2012).

    Το ελαιόλαδο ATHENIAN GOLD αποτελεί ένα εμβληματικό προϊόν, μέσω του οποίου το Πανεπιστήμιο Αθηνών επιδιώκει να δείξει τον δρόμο προς την εξωστρέφεια και την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό, μια νέα αντίληψη για την εύρεση πόρων και την υποστήριξη της έρευνας.

    Ερευνητικό Πρόγραμμα με τίτλο «Εξειδικευμένη Έρευνα Προώθησης Ελαιόλαδου και Προϊόντων Ελιάς Βορείου Αιγαίου μέσω Ανάδειξης του Βιοδραστικού Περιεχομένου και των Ιδιαιτέρων Χαρακτηριστικών Ποιότητας»

     

    Τα έσοδα από τη διάθεσή του ATHENIAN  GOLD θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας στον τομέα του ελαιολάδου.

    ==========================================================

    OLIVE OIL ATHENIAN GOLD

    The single-variety olive oil  ATΗENIAN GOLD is produced from the Kolovi variety which is cultivated in the olive groves of Lesvos. This is an extra virgin olive oil with special characteristics and balanced rich taste.

    The delicious profile of ATHENIAN GOLD comes from a unique combination of natural aromas, combined with pleasant intensities of bitter and spicy. Its taste properties are associated with the increased content of polyphenols which help protect blood lipids from oxidative stress (EU Health Claim 432/2012).

    ATHENIAN GOLD olive oil is an emblematic product with which the University of Athens would like to show the way towards extroversion and innovation in the agri-food sector and marks a new concept for the benefit of rising funds for research.

    Research Program entitled “Specialized Research for the Promotion of Olive Oil and Olive Products of the North Aegean through the Promotion of the Bioactive Content and the Special Quality Characteristics”

    Proceeds from the distribution of ATHENIAN GOLD olive oil will be used to support research on olive oil.

    Συσκευασία / Packaging: 1×500 ml

    Δείτε περισσότερα στην ειδική ιστοσελίδα του προϊόντος / For more information visit the official website of the product

    Δείτε το!