Οίνος

Εμφανίζεται το μοναδικό προϊόν

  • bootle2
    Νέο!

    Οίνος Αλχημεία Ερυθρός 750ml

    12,00

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το προϊόν ΔΕΝ πωλείται σε άτομα νεότερα των 18 ετών.

    Αλχημεία Ερυθρός

    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το mini website του Οίνου.

    Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς του ΕΚΠΑ, μέσω του Κέντρου Αριστείας  με θεματικό αντικείμενο «Αγροδιατροφή και Αυθεντικότητα Τροφίμων» δημιουργήθηκε ο οίνος Αλχημεία. Ο οίνος Αλχημεία έχει παραχθεί από σταφύλια της φημισμένης ποικιλίας Αγιωργίτικο από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Πελοπόννησου. Η παραγωγή του έχει γίνει με σύγχρονες οινοποιητικές τεχνικές που σκοπό έχουν την ανάδειξη του χαρακτήρα της ποικιλίας και της περιοχής προέλευσης τους. Η ξεχωριστή του ποιότητα έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τα εργαστήρια (Χημείας Τροφίμων και Αναλυτικής Χημείας) του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Alchemy Red

    For more information please visit this mini website.

    Alchemy is a red wine produced in the context of openness and social contribution of the National and Kapodistrian University of Athens, through the Center for Excellence with the scope “Agrofood and Food Authenticity”. Grapes from renowned native Greek Agiorgitiko variety were sourced from selected vineyards in the Peloponnese. The vinification of Alchemy was conducted with contemporary methods aiming at promoting the properties of this charismatic variety as well as the region of origin. It’s quality has been controlled and certified from the Food Chemistry & Analytical Chemistry laboratories of the Chemistry Department of the National and Kapodistrian University of Athens.

     

    Τεχνικά χαρακτηριστικά Technical details
    Ποικιλία: 100% Αγιωργίτικο Variety: 100% Agiorgitiko
    Εσοδεία: 2019 Vintage: 2019
    Περιοχή: Επιλεγμένοι αμπελώνες της Πελοποννήσου Area: Selected vineyards in the Peloponnese
    Χώρα: Ελλάδα Country: Greece
    Ένδειξη: Ερυθρός ξηρός οίνος ΠΓΕ Πελοπόννησος Certification: PGI Peloponnese Red dry wine
    Μέση ηλικία πρέμνων: 20 έτη Average age of vines: 20 years
    Υψόμετρο: 350 m Altitude: 350m
    Έδαφος: Επικλινές αργιλοπηλώδες καλά στραγγιζόμενο Soil: Inclined clay loamed vineyards with good drainage
    Οινοποίηση: Ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτη δεξαμενή Vinification: Stainless steel red vinification scheme

     

     

    Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συστάσεις σερβιρίσματος:

    Φέρει πορφυρό χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Έχει ιδιαίτερo ευχάριστο άρωμα που συνδυάζει χαρακτήρες ώριμων κόκκινων φρούτων και ξηρών καρπών. Στο στόμα έχει φρέσκια και γεμάτη γεύση, μαλακές τανίνες και αρωματική επίγευση που διαρκεί. Συστάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 14-16 0C  και συνοδεύει αρμονικά πιάτα Μεσογειακής Κουζίνας.

     

    Organoleptic properties and food pairing:

    Alchemy features a deep purple color with violet tints. It has a pleasant aroma combining characters of ripe red fruits with nutty notes. Alchemy has a fresh taste, full body, soft tannins and a long-lasting aromatic aftertaste. Served at 14-16 0C, it is a perfect pair for the Mediterranean cuisine.

     

    Αναλυτικά χαρακτηριστικά/ Analytical details:

    Ελεύθ. Θειώδες/ Free SO2a Ολικό  Θειώδες /Total SO2a Ολ. Οξύτητα / Total Acidityb Πτητική Οξ/ Volatile Ac.c pH Πυκνότητα/ Density Αιθανόλη / Ethanol d Στερεό Υπ./ Dry extracte Σάκχαρα/ Sugare
    35 99 5.2 0.46 3.52 0.992 12.5 25.6 1.4

    Παρατηρήσεις: a:mg/L;b:g/L tartaric acid;c:g/L acetic acid;d:%vol;e: g/L αν. Σακχάρων

     

    Σύνθεση σε επιλεγμένα φαινολικά οξέα (mg/L):   |   Composition on selected phenolic acids (mg/L)

    Γαλλικό οξύ/ Gallic Acid p-Κουμαρικό οξύ/ p-coumaric Acid Καφεϊκό οξύ/Caffeic Acid Πρωτοκατεχικό οξύ/ Protocatechuic Acid Συριγγικό Οξύ / Syringic Acid Βανιλλικό οξύ/ Vanillic Acid Γεντισικό οξύ / Gentistic Acid Σαλικυλικό οξύ / Salicylic Acid Φερουλικό οξύ / Ferulic Acid 4-υδροξυβενζοϊκο οξύ/ 4-hydroxybenzoic Acid
    30.7 5.45 5.38 1.64 0.98 0.81 0.53 0.42 0.35 0.33

     

    Σύνθεση σε επιλεγμένα βιοδραστικά συστατικά (mg/L)   |    Composition on selected bioactive compounds (mg/L)

    Κατεχίνη /Catechin Επικατεχίνη /Epicatechin Τυροσόλη /Tyrosol Myricetin /Myricetin Κερκετίνη /Quercetin Υδροξυτυροσόλη/ Hydroxytyrosol Trans -Ρεσβερατρόλη /Trans- Resveratrol Ταξιφολίνη /Taxifolin Βανίλλινη /Vanillin Ναρινγενίνη /Naringenin
    18.1 13.9 12.4 4.04 3.26 1.05 1.35 0.04 0.03 0.031

    -Ολικό περιεχόμενο σε φαινολικές ενώσεις: 2292 mg GAE(ισοδύναμα Γαλλικού οξέος) /L

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το προϊόν ΔΕΝ πωλείται σε άτομα νεότερα των 18 ετών.

    Δείτε το!